יום ראשון, 10 בנובמבר 2019

המדריך המלא לקניות ביום הרווקים הסיני


יום הרווקים הסיני שמצוין בכל שנה ב11.11 עוד רגע כאן ואיתו תתחיל חגיגת הקניות. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לקנות בצורה חכמה מהאתרים הסינים

יום הרווקים הסיני מתקיים בכל שנה ב11.11 במשך 24 שעות באתרי המסחר הסינים. המקור של יום הרווקים הוא בכלל באוניברסיטאות סין שם סטודנטים צעירים חגגו את יום הרווקים במסיבות מחתרתיות כתשובה לחגיגות יום האהבה המערבי. אבל משנת 2009 החלה תפנית כאשר עלי באבא החליטה לקחת את יום הרווקים תחת חסותה ולהפוך אותו ליום קניות.

מאז יום הרווקים שובר בכל שנה את שיאי המכירות ובשנה שעברה נמכרו מוצרים בשווי של 31 מיליארד דולר. האתרים המשמעותיים שצפויים להשתתף הם אלי אקספרס, גירבסט ובנגגוד. בשנים האחרונות נפתחו בישראל גם חנויות למותגים סינים כמו חנות שיאומי למשל וגם שם מתקיימים מבצעים. בכתבה נתמקד בעיקר באלי אקספרס שהוא האתר הכי פופולרי מבין האתרים הסיניים. אז כדי שתגיעו מוכנים לחגיגת הקניות הנה המדריך המלא.

הכינו רשימת קניות
כבר עכשיו כדאי להכין רשימת קניות מסודרת עם המוצרים שאתם רוצים לקנות. אתם יכולים לראות לצד כל מוצר מה יהיה המחיר שלו ב11.11 ולהחליט אם זה משתלם לכם או לא. רשימת קניות מסודרת תעזור לכם להחליט בנחת איזה מוצרים אתם באמת צריכים.
אפשר למצוא לבד את המוצרים ואפשר כמובן להיעזר בהמלצות של חברים או של קבוצות בפייסבוק, אחת מהן היא הקבוצה שלי.


בדקו היטב את המוצר והמוכר
קודם כל בכל מוצר שאתם רוצים לקנות צריך לקרוא היטב את תיאור המוצר, התמונה לא תמיד משקפת את הגודל האמיתי ולפעמים מכילה פריטים שלא תקבלו, למשל תחפושת של אלזה שמצולמת עם כתר ושרביט אבל בפועל אתם רוכשים רק את האביזרים ולא את התחפושת עצמה. לכן, חשוב מאוד לקרוא בתיאור מה בדיוק אתם מקבלים. בכל מה שקשור לביגוד תסתכלו בטבלת המידות ותבדקו היטב האם המידה מתאימה לכם, המידות הסיניות בדרך כלל קטנות.

באלי אקספרס יש כמות ענקית של חנויות ומוכרים וחשוב מאוד לקנות ממוכרים בעלי דירוג גבוה. ליד שם החנות מופיע ציון באחוזים, אם הציון הוא פחות מ96-97% אני ממליצה לא לקנות מהחנות הזאת גם אם המחיר אטרקטיבי.
מעבר לדירוג הכללי של החנות לכל מוצר יש דירוג ספציפי ואפשר לראות גם את כמות ההזמנות של המוצר. אל תהיו בין עשרות הקונים הראשונים, אני ממליצה לקנות רק אם יש כבר הזמנות ופידבקים של קונים אחרים.

תקראו את הפידבקים שהשאירו קונים אחרים, הם יעזרו לכם להבין איך המוצר נראה במציאות וכמה זמן לקח לו להגיע. אני משתדלת לחפש את הפידבקים מישראל ולקבל מושג כללי בכל מה שקשור לזמן הגעת המוצר לארץ.

אספו קופונים
עד לתחילת יום הרווקים הסיני מומלץ להיכנס מדי פעם לאלי אקספרס ולראות האם יש קופונים זמינים. כדאי לאסוף כמה שיותר קופונים לפני ולממש אותם ביום המכירה. יש עמוד ייעודי באלי אקספרס שבו ניתן להוריד קופונים.

מה לקנות?
כדאי להשקיע את הזמן והאנרגיות שלכם בקנייה של מוצרים שנחשבים יקרים יותר כמו שואבי אבק, מטענים, שעון ספורט, עגלת יו יה, גאדג'טים לבית, וילונות, שטיחים וכו. על המוצרים היקרים יותר בדרך כלל יש הנחות משמעותיות יותר. כמובן שאם יש לכם ברשימה מוצרים קטנים וזולים אין סיבה לא לרכוש אותם ומחירם בדרך כלל יהיה נמוך או זהה למחיר הרגיל, אך בעיני אין טעם להשקיע אנרגיות בחיפוש אחרי מוצרים של 2 דולר.


לא רק אלי אקספרס
אלי אקספרס הוא כמובן האתר הנפוץ ביותר שרובנו קונים ממנו אבל שני אתרים סיניים נוספים שכדאי להכיר הם בנגגוד וגירבסט. בניגוד לאלי אקספרס שמורכב מאוסף של חנויות ומוכרים באתרים האלה יש רק חנות אחת וכל ההתנהלות שלכם היא מול האתר. בנוסף, אפשר לשלם בפייפל וגם יש אפשרות לביטוח משלוח בעלות מזערית.

בנגגוד וגירבסט מתמקדים בעיקר במוצרי חשמל ואלקטרוניקה של מותגים סיניים כמו שיאומי, וואווי, וואן וכו. גם מוצרים לבית ולילדים נמכרים שם, אחת הכוכבת היא עגלת היויה שתהיה בהנחות יפות ביום הרווקים הסיני.

חוץ מהאתרים בסין, אל תשכחו גם את האתרים והחנויות בישראל, מאז שהמותגים הסינים הפכו להיות נפוצים, נפתחו בישראל חנויות ייעודית של המותגים הסינים ביבוא רשמי או מקביל וגם הן נוהגות להציע הנחות טובות ביום הרווקים הסיני.

לא משנה מאיזה אתר תבחרו להזמין תמיד תשלמו במטבע המקומי, במקרה הזה דולרים. שימו לב שבעיקרון מעל 75 דולר משלמים מע"מ, במקרה של אלי אקספרס מדובר על 75$ ממוכר ספציפי ולא מכל האתר. ואל תשכחו שגם הבלאק פריידי והסייבר מאנדיי מעבר לפינה, אז כדאי להשאיר חלק מהקניות לסוף החודש.

של השורה התחתונה ותישארו מעודכנים הפייסבוק  עשו לייק לעמוד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה