השנה האזרחית החדשה ממש בפתח ומספר חוקים ושינויים ששמענו עליהם בחודשים האחרונים יכנסו לתוקף בימים הקרובים. מהם השינויים ואיך הם ישפיעו על הכיס שלנו? הנה הפרטים המלאים
שקיות הניילון בסופר יעלו לנו כסף
החל מה-1.1 נתחיל לשלם 10 אג’ על כל שקית ניילון בסופרמרקט, כאשר המטרה היא להפחית את השימוש בשקיות. על מנת לרכך את השינוי, החלו הרשתות הגדולות לחלק סלים רב פעמיים בחינם במימון המשרד להגנת הסביבה.
בקנייה מעל 100 ₪ יחולק סל אחד בחינם, מעל 250 ₪ – 2 סלים, מעל 400 ₪ – 3 סלים, מעל 550 ₪ – 4 סלים ו-5 סלים יחולקו למי שיקנה בסכום של למעלה מ-750 ₪. הסלים יחולקו עד אמצע ינואר. שקיות בחינם עדיין יינתנו במחלקת הירקות, אך הן יהיו שקיות ללא ידיות. גם בשווקים, במכולות וברשתות הפארם ימשיכו לחלק שקיות בחינם.
תכנית חיסכון לכל ילד יוצאת לדרך
אחד השינויים המשמעותיים ביותר שיתרחשו בפתח השנה האזרחית הוא תכנית חיסכון לכל ילד שתצא לדרך. המדינה תחסוך 50 ₪ בחודש לכל ילד מתחת לגיל 18, כאשר סכום החיסכון הוא בנוסף לקצבת הילדים המשולמת להורים. ההורים יוכלו להוסיף עוד 50 ₪ בחודש לתכנית החיסכון על חשבון קצבת הילדים. הדבר יביא לכך שלכל ילד תהיה בגיל 18 קופת חיסכון קטנה, גם אם ההורים שלו לא חסכו עבורו כסף בצורה אקטיבית.
בגיל 18 יינתן מענק נוסף של 500 ₪ וניתן יהיה לפדות את הפיקדון. מי שלא יפדה את הכספים וימתין לגיל 21, יקבל מענק נוסף של 500 ₪.
את החיסכון ניתן יהיה לנהל בקופת גמל או בפיקדון בנק. כאשר, אם נבחר בקופת גמל להשקעה נוכל לבחור את גוף ההשקעה שינהל עבורנו את החיסכון וכן את רמת הסיכון. קיימים מסלולי השקעה בסיכון גבוה, בינוני ונמוך וניתן יהיה לעבור בכל עת בין מסלולי החיסכון השונים בקופות הגמל.
בחירה של ניהול החיסכון בבנק תאפשר חיסכון בריבית קבועה, צמודה או משתנה. ניתן לבחור בחיסכון ללא תחנות יציאה או בחיסכון עם תחנות יציאה בכל חמש שנים ובהן אפשר לשנות את מסלול החיסכון.
עד לסוף חודש מאי 2017 תוכלו לבחור באתר הביטוח הלאומי היכן תרצו לנהל את תכנית החיסכון. אם לא תבחרו בצורה עצמאית היכן לנהל את כספי החיסכון, הסכום יועבר לחיסכון בבנק או בקופת גמל בהתאם למנגנון ברירת מחדל התלוי בגיל הילד. מומלץ מאוד לא לתת לברירת המחדל לבחור בשבילכם אלא לקבל החלטה מושכלת בהתאם לגילאי ילדיכם.
השינויים הצפויים בתלוש השכר
שכר המינימום יעלה
שכר המינימום במשק יעלה ל-5,000 שקלים לעובד במשרה מלאה, לעומת 4,825 שקלים עד היום. השכר השעתי המינימלי יעמוד כעת על 26.88 שקלים לשעה.
נקבל עוד יום חופש בשנה
לא רק ששכר המינימום יעלה, אלא גם יהיו לנו יותר ימי חופשה בשנה. החל מינואר מספר ימי החופשה יעלה ביום אחד ויעמוד על 12 ימי חופשה בשנה למי שעובד חמישה ימים בשבוע ו-14 ימי חופשה למי שעובד שישה ימים בשבוע. העלאת מספר ימי החופשה בינואר הקרוב מתווספת להעלאה של יום שהתבצעה כבר ביולי האחרון ובסה”כ לכל עובד נוספו עוד שני ימי חופשה בשנה.
שיעור ההפקדות לפנסיה יעלה בחצי אחוז
החל מינואר יוגדלו גם שיעורי ההפקדות לפנסיית החובה ויעמדו על 18.5% לעומת 18% נכון להיום. כעת, המעסיק יפריש 6.5% וחלקו של העובד יעמוד על 6%. מעבר לכך ממשיך המעביד להפריש 6% לטובת רכיב פיצויי פיטורים.
יש לציין שהעלאה זו מתווספת להעלאה של חצי אחוז שהתבצעה כבר ביולי האחרון ובכך הושלמה העלאה של אחוז אחד בהפרשות לקרן הפנסיה.
השורה התחתונה
בלי לדעת מראש מה יקרה לכסף שלנו, כי בכל זאת יש הרבה גורמים
השבמחקשלא תלויים ישירות בנו ובמה שאנחנו צריכים לעשות ולהביא לעולם,
חשוב שנבין שיש תהליך מובנה ולא נקפוץ למסקנות שיגרמו לנו
להפסד גדול יותר בטווח הקצר ויותר גרוע בטווח הארוך.